Precum un zimbru

Ce au în comun zimbrul și Nissan Navara este cel mai probabil o întrebare pe care nu și-a pus-o nimeni altcineva în afară de mine.

Cum am ajuns totuși să mă gândesc la asta? Păi m-am uitat la Nissan-ul Navara din fața porții și m-am gândit pe unde l-aș putea testa. Și a venit răspunsul; intenționam de ceva vreme să ajung la Zimbrăria Neagră, iar acum aveam un pick-up cu rezervorul plin, gata pregătit de-o aventură.

Rezultatul? L-am trezit pe Radu, am aruncat pe bancheta din spate două ghiozdane și aparatul foto, am sărit în Navara și-am plecat spre zimbrărie, în căutare de provocări pentru Navara.

Deși, inițial credeam că drumul până acolo nu ne va permite să înțelegem cum se comportă mașina și cât de diferită este de o berlină, am avut o surpriză plăcută, chiar dacă, știți și voi, un drum neasfaltat, plin de gropi și băltoace, cu șleauri înnoroite și îngust cât să încapă doar o mașină, nu e întotdeauna o încântare pentru un șofer.

Dar probabil vreți să aflați și răspunsul la întrebarea de la care am pornit.

Ei, bine, uitându-te fix la un zimbru, chiar și de la distanță, poți citi în ochii lui forța, energia și măreția pe care le exprimă atât prin postură, cât și prin comportament. Chiar și așa, ai spune că este un animal liniștit, calm, lipsit de agresivitate, însă te surprinde uneori prin ieșirile imprevizile, manifestându-se cu ușurință în mișcări, în ciuda masivității sale.

*

Așa este pentru mine Nissan Navara – precum un zimbru. Deși este o mașină robustă, impunătoare, care parcă dă la o parte  fără prea mult efort tot ce-i stă în cale, se înfățișează sub aspectul unei mașini calme, puțin zgomotoasă, stabilă și protectoare.

Drumul către Bucșani a fost când lin, când aproape inaccesibil pentru o mașină nepregătită de off road, însă Navara este gata întotdeauana să preia controlul, indiferent de condițiile carosabilului, fiind o mașină fiabilă, stabilă, puternică și adaptabilă nevoilor conducătorului auto.

În spatele volanului ei, m-am simțit foarte încrezătoare și pregătită să depășesc orice obstacol care mi-a apărut în cale pe drumul către zimbrărie.

Dacă am vorbi și despre dezavantaje, cel care-mi răsare în minte imediat și care se raportează la modul în care situația rutieră s-a transformat pe drumurile din București este că a-i găsi un loc de parcare, la oră de vârf, e aproape imposibil. Cu toate că este ușor de manevrat, este de altfel un pick-up de 5m lungime, care se strecoară destul de greu pe străduțele aglomerate ale capitalei.

Într-o altă ordine de idei, pentru o persoană (adică pentru mine) al cărei complex de inferioritate se manifestă și prin atracția față de mașinile mari, voluminoase, impunătoare, experiența cu Nissan Navara a reprezentat îndeplinirea unei dorințe.

Totodată, ca și în urma escapadei cu Nissan X-Trail, experiență despre care puteți citi aici, mi-am consolidat înțelegerea conceptului de extensie al spațiului personal al conducătorului auto, extensie reprezentată în cazul de față de autovehicul, și a uneia dintre motivațiile pentru care oamenii aleg să-și cumpere un pick-up în locul unei berline sau al unui coupé.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *