Escapadă cu X-Trail

Cum de ceva vreme simțeam nevoia să fac ceva numai și numai pentru mine, oportunitatea de a fi ”posesoarea” unui Nissan X-Trail în perioada mini-vacanței a fost mai mult decât binevenită și la țanc. Mi-am bucurat sufletul și odihnit mintea alături de una dintre noile versiuni ale crossover-ului japonez produs de Nissan.

Acum, la a treia generație și după atâtea transformări, Nissan X-Trail nu mai pare a fi aceeași mașină ca cea cu forma dreptunghiulară din anul 2000. Însă cu toții știm că aparențele înșeală.

Cu fiecare versiune și cu fiecare an adăugat, Nissan X-Trail a devenit doar din ce în ce mai complex, din ce în ce mai performant, bucurându-i pe cei care au norocul de a se afla în fiecare zi în spatele volanului său.

Și eu m-am bucurat patru zile, și în mod special, de căldura acestui crossover, pentru că atunci când mașina personală nu are încălzire în scaune, apreciezi mult mai mult fiecare detaliu pe care îl observi la mașina de care ai ocazia să te bucuri un weekend întreg. Și da, mă refer la volanul și scaunele dotate cu sistem Quick Comfort, pe care în funcție de cât tare a scăzut peste noapte temperatura, le poți încălzi rapid.

*

Planul pe care l-am făcut pentru X-Trail a constat  într-un drum până la Cheile Dobrogei, o vizită la bunica, o iernatică întâlnire cu marea și alți 250 km înapoi spre București, km care s-au dovedit a fi foarte provocatori de Ziua Națională, atmosfera fiind de toamnă târzie, cu ceață densă și ploaie torențială pe o distanță de 100 km.

Cea mai importantă parte a acestei experiențe a fost pentru mine înțelegerea personalizată a modului în care autovehiculul devine o extensie a spațiului personal al conducătorului auto, a modului în care autovehiculul devine o prelungire a personalității noastre și a modului în care ne influențează starea de spirit și stima de sine.

Nissan X-Trail fiind o mașină impunătoare, o mașină care inspiră încredere și siguranță, o mașină care își dovedește complexitatea prin gama largă de opțiuni pe care le oferă atât șoferului, cât și pasagerilor, mi-a influențat pozitiv nivelul stimei de sine și mi-a oferit o oarecare stare de invincibilitate, cel puțin în momentele în care mă aflam în interiorul ei.

Felul în care mergeam atunci când coboram din ea, felul în care mă angajam în depășiri pe autostradă, felul în care mă simțeam atunci când o lăsam în parcare, toate au fost influențate într-o oarecare măsură de X-Trail și asta pentru că, și a fost demonstrat științific, autovehiculul se presupune că oferă protecție, putere și un anumit grad de autonomie individului care îl conduce.

În același timp, am putut observa diferența de la nivelul comportamentului oamenilor cu care am interacționat de-a lungul celor patru zile, cea mai semnificativă fiind reacția celor de la benzinăria la care merg lunar cu mașina personală. Atunci când sunt cu al meu Renault Megane alb, nu se înghesuie angajații să mă ajute să fac plinul, nu se ațintesc asupra mea privirile tuturor tipilor care sunt cu mașinile acolo, nu este la fel de amabil casierul și nici domnul de la spălătorie. Pe când atunci când am coborât (aproape sărit, căci sunt destul de mititică pentru un asemenea tanc) din Nissan, model nou, perfect curat și deloc subtil, lucrurile s-au schimbat radical.

Detaliul care m-a impresionat cel mai tare la această mașină a fost trapa panoramică. Fiind o persoană căreia îi place lumina și care se bucură de orice rază de soare, trapa a fost partea mea preferată. Da, într-adevăr, mașina este ceva mai zgomotoasă din pricina acesteia, dar asta nu te împiedică să te bucuri de priveliștea, deschiderea și farmecul pe care le oferă.

*

Un alt sentiment pe care Nissan X-Trail mi l-a oferit a fost acela că indiferent de condițiile meteo sau de cele rutiere, confortul este deplin. Scaunele care-ți susțin corpul, volanul fin la atingere, oglinzile încăpătoare, sistemele inteligente de asistență, performanța ridicată a motorului diesel, display-ul central al șoferului, cheia inteligentă, suporturile de pahare încălzite și răcite, spațiul de încărcare și compartimentarea, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere de înaltă performanță și de confort desăvârșit.

Și cum întotdeauna am fost de acord cu ideea că „o poză face cât o mie de cuvinte”, am să las în continuare fotografiile pe care i le-am făcut în excursia de săptămâna trecută, să vă spună mai multe despre escapada X-Trail.

Facebook Comments

Un gând despre &8222;Escapadă cu X-Trail&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *