ATA Racing Show

Weekend-ul acesta, deși a fost unul foarte friguros, a reușit să fie încălzit de motoarele încinse de la ATA Racing Show 2016 – Ediția a II-a. Am fost și eu acolo. Cu cine? Ghiciți! Cu tata. Da, el este partenerul meu preferat atunci când vine vorba de evenimente auto. Și ne-am simțit foarte bine chiar dacă frigul a încercat să ne convingă să stăm numai la căldurică, în spațiul amenajat de către Academia Titi Aur; parcă nu simțeai emoția și adrenalina de pe circuit dacă rămâneai în spatele geamurilor.

Bine, eu am ajuns și vineri la eveniment, când se făceau antrenamentele pentru ziua cea mare. Spiritele păreau mult mai încinse, deși frigul era și mai aprig. Și de ce spun asta? Pentru că au fost și câteva bușituri mai serioase și mai dese decât sâmbătă, când parcă piloții au devenit ceva mai concentrați și mai calmi, ceea ce…a fost mult mai sănătos pentru mașini, care par furioase și super rezistente, însă un salt mai puțin reușit izbutește să le afecteze suficient de tare încât să nu mai ofere o performanță ridicată și, implicit, nici victoria și satisfacția așteptate de pilot și de echipă.

Bineînțeles, punctul de atracție pentru spectatori a fost colina, de pe care puteai vedea dintr-o perspectivă mult mai largă ce se întâmpla pe circuit, dar în mod special cum făceau salturile piloții. De aici puteai nu numai vedea cum sunt realizate salturile, ci și auzi cât de bine (sau nu) sunt duse ele la final. Cel puțin pe mine, uneori mă durea sufletul când se izbea câte-o mașină, că parcă știai că ceva acolo s-a stricat. Dar asta-i distracția, așa-i? De unde ar mai veni adrenalina dacă nu din încercarea de a face cel mai spectaculos salt.

Și pentru că până acum, la o mare parte din evenimentele auto la care am participat, oportunitatea mi-a fost oferită de ALD Automotive, nu am putut rata ocazia imortalizării momentului în care unul dintre piloți se apropie cu viteză și hotărâre de banner-ul ALD. Iar dacă încă nu știți cine sau ce este ALD, vă spun eu: este un furnizor de top în servicii de leasing operațional și administrare flote auto.

Cum unde-i vorbă multă, sporul e puțin, am să mă rezum la cele 350 de cuvinte de mai sus și am să vă las să admirați o parte din desfășurarea racing show-ului în câteva din fotografiile realizate de mine în cele două zile. Iaaar, dacă aveți vreun gând de feedback în minte, nu ezitați să-mi lăsați un comentariu mai jos.

P.S.: Pentru cei care cunosc cât de cât ceea ce se întâmplă în lumea racing-ului de la noi din țară și care nu au ajuns la eveniment, să vă „spun” și câștigătorii pe care nu am apucat să-i fotografiez cu premiile în brațe:

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *