De ce capoeira?

La aproape fiecare antrenament apare întrebarea „Dar de ce capoeira?”. Cum de apare? Păi fie îmi reapare mie în minte, fie  mă întreabă o persoană nou-venită. Să-mi reamintesc acest lucru zi de zi nu poate fi decât benefic, căci mă ajută să devin și mai motivată, să-mi doresc să mă antrenez mai mult și să-mi consolidez încrederea pentru a-mi atinge scopul de aproape 2 ani stabilit.

Antrenament capoeira București

Capoeira pentru cei din afara acestei ”lumi” ar putea părea ceva ce oricine poate face, nedezvăluindu-și în totalitate magia. Însă pentru cei care deja aparțin acestei ”lumi”, care pentru noi a devenit o realitate zilnică, capoeira este viață, este sursă de energie.

A merge la antrenament pentru noi nu mai înseamnă doar 2 ore de exerciții fizice după care probabil că se va instala febra musculară, nu mai reprezintă doar o activitate solicitantă pe care o facem doar pentru a avea un abdomen plat, ci a devenit un mod de viață. Cele 2 ore se transformă fără efort în momente de relaxare psihică, de interacțiune plăcută cu prietenii, de dezvoltare armonioasă atât fizică, cât și mentală.

Antrenament capoeira București - Grilu

A spune că am ajuns la înțelegerea sensului adevărat al acestei arte braziliene complexe, nu cred că este posibil încă pentru mulți dintre noi, însă ce am putea afirma este că ne-am apropiat mai tare de semnificația ei, lăsând deoparte aparențele care-i înșeală pe mulți.

Antrenament capoeira București

„Capoeira este pentru toți, însă nu toți sunt pentru capoeira”, ar spune profesorul meu. Ei, bine, e ușor să deducem de-aici că putem avea o varietate de beneficii practicând acest sport dacă într-adevăr ne dorim să fie așa. Cu toții ne putem regăsi într-o părticică a acestei arte, care îmbină artele marțiale, cu muzica, dansul, istoria. Esențial este să știm ce să căutăm pentru a putea găsi și, implicit, pentru a putea fi satisfăcuți.

Facebook Comments

2 gânduri despre &8222;De ce capoeira?&8221;

  1. Roxana zice:

    Frumos si adevarat ce ai scris tu. Ca si o completare, as spune ca la inceput noi alegem capoeira. Dupa aceea ea ne alege pe noi. Bine a spus Mestre Bimba : „A capoeira é para todos mas nem todos são para capoeira.”

    Succes in continuare si mult axé! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *