File de creație (I)

De multe ori, totul îi părea nefiresc de calm. Un calm celest, care-i purta imaginația spre alte lumi. Nu înțelegea cum poate să găsească atât de mult frumos în jurul său și totuși să viseze atât de departe… dincolo de Univers. Dar știa că totul are legătură cu totul. Chiar și gândurile lui aveau o oarecare influență asupra a tot ce există.

Simțea că ceva îl atrage. N-ar fi putut explica ce este, dacă este o persoană sau un loc, cât de departe este, sau dacă măcar există cu adevărat. Simțea doar că acel ceva poate fi regăsit pe drumul pe care va trebui să pășească, indiferent cât de greu va fi.

*

 Deși în suflet i se născuse dorința de a afla ceea ce îl atrage, își înăbușea speranțele pentru a nu nărui misterul care dădea atâta frumusețe lucrurilor care i se întâmplau. În lumea care era atât de atent controlată de niște oameni al căror creier era programat de cele mai multe ori greșit pentru zilele ce aveau să vină, el se lăsa purtat de vânt pentru că știa că adierile îl vor duce acolo unde inima își va găsi, cu siguranță liniștea. Îi plăcea să creadă că mintea și inima lui aveau o cale comună, naturală, o cale pe care la început o uitase fără să vrea, dar pe care avea să o regăsească curând.

Chiar și atunci când tălpile îi mai călcau strâmb, avea încredere că și acele abateri făceau parte din drumu-i predestinat către viitorul care părea atât de aproape, încât îi distrugea orice categorie a spațiului de departe.

Să se gândească amănunțit la ce ar putea să facă, să-și analizeze minuțios planurile de viitor, să schițeze strategii perfecte pentru succesul garantat, nu mai făceau parte din lista lui de activități zilnice. Voia să fie ca petala unei flori mângâiate blând de razele soarelui, ca o barcă pe valurile unei mări liniștite, ca un vultur liber ce se lasă purtat de curenții cerului.

Liquid

 

[ Noul meu amic, necunoscut, dar se pare, un scriitor secret, mi-a spus că se regăsește în textul din articolul anterior, așa că a continuat fragmentul cu încă două paragrafe, la care am promis  că voi face și eu o continuare. Urmează să construim împreună o poveste. ]

Facebook Comments

2 gânduri despre &8222;File de creație (I)&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *