File de creație

16.06.2014: Auzise de multe ori în zilele lui de până atunci că în viață e bine să ai răbdare, că toate lucrurile se rezolvă dacă lași timp Universului să restabilească ordinea firească. Cu toate că de cele mai multe ori le dădea dreptate celor care spuneau asta, avea momente în care a fi răbdător ar fi fost ultima alegere pe care ar fi făcut-o. Era sigur că, de cele mai multe ori, atunci când încerci să grăbești lucrurile, să le faci să se întâmple mai repede și așa cum vrei tu, ori le strici, ori nu mai ai parte de ele și atunci devii dezamăgit. Așteptarea are rostul ei, iar dacă știi cum să o privești, ea este cea care dă frumusețe momentelor cu adevărat speciale, pe care chiar dacă nu ni le imaginăm așa, vom vedea în viitor că ele sunt cele mai prețioase amintiri.

Mâna Maicii Domnului

Îi plăcea să creadă că întotdeauna lucrurile se întâmplă cu un scop, pe care fie reușim să-l recunoaștem din momentul acela, fie mai târziu ne vom da seama care a fost reala menire a unora dintre întâmplările de care am avut parte de-a lungul timpului.

Știa că dacă ceva se întâmplă diferit de modul în care el își propusese să se întâmple, cineva acolo sus, lucra în așa fel încât lui să îi fie bine, și că, din moment ce situația a luat o altă întorsătură, de fapt, așa a fost să fie, așa trebuia să se întâmple încă de la început. Nu se punea niciodată în calea firească a modului în care viața era făcută să continue.

Încerca să-și trăiească viața într-un stil cât mai liniștit, cât mai pașnic, pentru a nu oferi motive de îngrijorare nici lui, nici celor din jur. De mic îi plăcuse viața și un lucru era sigur: ea merita trăită cât mai intens posibil. Nicio clipă nu trebuie ratată, nu trebuie trecută cu vederea, nu trebuie uitată. Îi spunea mereu mamei lui că fericirea apare abia atunci când deschidem ochii cu adevărat și ne privim viața ca pe o cutie magică, plină de surprize.

*

În camera lui, care era cea mai luminoasă, sub patul care era întotdeauna aranjat și curat, păstra cu foarte mare grijă și dragoste, cutia cu amintiri, care îl ajuta să retraiască momente frumoase din trecut. Păstra acolo fotografii vechi, scrisori, bilete de intrare la diferite muzee, ambalaje de la dulciurile preferate pe care le mânca în copilărie, brățări de la prieteni, mesaje scrise pe șervețele, poezii așternute pe hârtie în momentele încărcate de emoție, cărți vechi primite de la bunica lui și multe alte obiecte care-i readuceau zâmbetul pe buze…

Facebook Comments

3 gânduri despre &8222;File de creație&8221;

  1. Licuricul zice:

    Nu-mi dau seama, ai scris ceea ce ……… sau ai luat articole din carti ?
    Ma regasesc si regasesc in acelasi timp pe cineva foarte drag, mie. 🙂

    • Ruxi zice:

      Inițial se vroia a fi un fragment din cartea pe care am început să o scriu acum ceva vreme, însă timpul nu m-a ajutat și atunci am hotărât să postez fragmente din ce am apucat să aștern pe hârtie pe blog. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *