Workshop capoeira – Iași 2013

Sunt zile întregi de când nu am mai scris pe blog… Clasa a 12-a nu este atât ușoară precum spun unii, însă chiar și așa, am zis că voi lăsa puțin învățatul deoparte și vă voi povesti ce-am făcut weekend-ul acesta.

Workshop capoeira -  Iasi 2013

După cum ați văzut și în titlu, am fost în Iași. M-am hotărât că nu voi rata această ediție a workshop-ului prietenilor noștri de-acolo și mi-am îndeplinit scopul. Inițial spuneam că o să vizitez puțin și centrul orașului. Ei bine, timpul nu prea m-a ajutat, însă profit de asta pentru a ajunge din nou acolo.

Chiar dacă orele de somn mi-au cam lipsit zilele acestea, energia pozitivă pe care am primit-o, oamenii frumoși și calzi pe care i-am cunoscut, antrenamentele plăcute de care am avut parte, au făcut ca oboseala acumulată nici să nu se mai simtă.

Workshop capoeira - Iasi 2013

Aceste 3 zile în Iași vor avea mereu un loc special în cutiuța mea cu amintiri. M-am simțit extraordinar de bine, exact ca acasă. Deși nu cunoșteam foarte mulți oameni de-acolo, mi-am făcut o mulțime de prieteni noi, pe care îmi doresc să îi revăd, și asta datorită acestei minunate arte, capoeira. Ea ne-a arătat din nou că indiferent de vârstă, indiferent dacă ești fată sau băiat, indiferent de orașul în care stai, dacă există pasiune, lucrurile se aranjează așa cum ne dorim.

Workshop capoeira - Iasi 2013

Ce m-a impresionat cel mai mult și ce m-a determinat în proporție de 80% să scriu astăzi pe blog au fost copiii din  grupul Capoeira Brasil din Iași. Ei sunt cu adevărat niște copii minunați! Da! M-a uimit energia pe care o aveau, pasiunea lor pentru capoeira, dorința cu care veneau la antrenamente, cu care cântau. Sunt pur și simplu uimitori! Unii dintre ei aveau jumătate de metru și totuși păreau mai puternici și mai puțin obosiți decât mine, alții abia au învățat să meargă și totuși făceau mai multe acrobații decât aș fi putut crede.

Workshop capoeira - Iasi 2013

Momentul în care au luat copiii instrumentele și au început să cânte mi s-a imprimat definitiv în minte. Nici nu puteai spune: „Băi, sunt copii, de-asta nu cântă așa tare.” sau „Mda, față de momentele când cântă profesorii, acum energia s-a cam dus.” Nu, nici vorbă! Energia pe care mi-au transmis-o a fost uriașă. Ei mi-au fost dovada că nu contează ce se întâmplă în jurul tău, în momentul în care vrei să faci ceva, îți dorești să obții ceva, să faci un lucru, dacă ai dorință, pasiune, ambiție și concentrare, lucrurile devin mai simple, mai frumoase și mai ușor de realizat.

Workshop capoeira - Iasi 2013

Sper că dacă vor citi părinții copiilor din Iași articolul, să își dea seama că sunt niște părinți foarte norocoși. Vreau să îi felicit pentru că își susțin copiii, pentru că se ocupă de ei și pentru că le oferă această oportunitate. Copiii aceștia nu sunt ca orice copil pe care îl întâlnești pe stradă. Sunt mult mai deschiși la minte, mai veseli, mai hotărâți, mai ambițioși și mai frumoși. Totodată, meritul, nu trebuie să uit, este și al profesorului lor. Face o treabă excelentă și asta se vede cu  ochiul liber.

Workshop capoeira - Iasi 2013

În concluzie, ei sunt viitorul! Merită să fie susținuți și merită să crească cu acest spirit al capoeirei în suflet. Oficial sunt preferații mei! 😀 Bravo, copii! Succes în continuare!

Workshop capoeira - Iasi 2013

Workshop capoeira - Iasi 2013

Workshop capoeira - Iasi 2013

Workshop capoeira - Iasi 2013

Mă bucur că am ajuns la Iași! A fost o experiență memorabilă! Mulțumesc pentru energia pozitivă, care cu siguranță mă va ajuta acum, că tot au început tezele. 😀

Workshop capoeira - Iasi 2013

Șiiii…cam atât și pentru astăzi. Dacă sunteți curioși, puteți vedea mai multe poze de weekend-ul acesta aici.

( Fotografiile sunt realizate, de data aceasta, de tatăl meu. )

Workshop capoeira - Iasi 2013

O săptămână fructuoasă și plină de zâmbete să aveți! 🙂

Facebook Comments

4 gânduri despre &8222;Workshop capoeira – Iași 2013&8221;

  1. licuricul zice:

    Wow !!!! Super week-end! Super copii !, super parinti !,super oras ! :). Iasi e un oras minunat cu oameni minunati. Trebuie sa stai mai mult data viitoare. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *