Oameni

Unii oameni, în ciuda faptului că par foarte complicați, sunt foarte simpli. Alții, deși par foarte reci, ne pot oferi mai multă căldură decât credem. Cam aceasta este problema noastră: mereu lăsăm aparențele să ne înșele. În loc să privim cu mai multă atenție oamenii și să ne dorim să-i cunoaștem, să nu vedem doar ambalajul, noi rămânem doar la stadiul de „Mhmm…se îmbracă bine, deci e un om ok”.Tenisi

Ei, bine, am simțit pe pielea mea că aparențele astea numai bine nu fac. Am cunoscut un om. Îl știam de mai multă vreme doar că niciodată nu ne vorbeam, doar ne priveam unul pe altul cu superioritate atunci când eram în același loc. Ne ignoram, ce-i drept. Ajunsesem să cred că este o persoană nesuferită, îngâmfată, și doar din pricina unor priviri și unor cuvinte care nu voiau să apară.

Dintr-o întâmplare banală am ajuns să vorbesc cu acest om. Părerea mi s-a schimbat total, într-un timp foarte scurt. Nu-mi venea să cred câte lucruri avem în comun, cât de plin de viață este acest om și cât de mult se schimbă lucrurile când le privești dintr-o altă perspectivă. Omul pe care îl credeam un ignorant, un îngâmfat, un fițos, un om fără sentimente prea profunde, s-a dovedit a fi un om foarte cald, amuzant, un om cu vise mari, un om care simte nevoia de afecțiune din partea celorlalți, mai mult decât lasă să se vadă acest lucru.

A fost un fel de lecție pentru mine. Încă o dată, mi s-a demonstrat că a judeca oamenii după primele vorbe, primele priviri, după modul în care se îmbracă etc, este o mare greșeală. Încă o dată, am ajuns la concluzia că mai bine acorzi credit de la început, căci se pot naște povești mai frumoase, decât să nu acorzi credit și să trăiești mereu în incertitudine și singurătate. E adevărat că fiind prea încrezător de la început, poți ajunge să suferi mai mult, dar cum se spune: nu riști, nu câștigi.

Cam atât pentru astăzi. 🙂 Să aveți o săptămână fructuoasă!

Facebook Comments

4 gânduri despre &8222;Oameni&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *