" Sunt aiurită şi se ia! "

Ok. Azi vă povestesc puţin despre ce am mai citit.

După jurnalul de călătorie al Roxanei Valea, m-am gândit să trec la ceva amuzant şi am ales romanul ” Sunt aiurită şi se ia! „. Am primit cartea de la un prieten foarte bun, care a ţinut să-mi spună, mai pe ocolite, mai direct, că titlul mi se cam potriveşte. Bine…poate are dreptate, poate nu. 😀

Sunt aiurita si se ia!

În fine, despre carte. Este un roman amuzant, savuros. Este lectura perfectă pentru o după-amiază în care vrei să te relaxezi. Este o carte uşor de citit, care te prinde foarte repede.

Câteva cuvinte despre subiectul romanului. Este vorba despre o tipă de 25 de ani, Heaven Albright, care are câteva probleme cu locul de muncă, cu mucegaiul negru din casa ei şi cu găsirea unui iubit ( viitor soţ ), şi despre un tip pasionat de muzică, de vreo 27 de ani, cu un abdomen de invidiat, care are o problemă cu avioanele, mai exact cu locul de la geam, Brady Gilbert.

Cei 2 ajung să se întâlnească întâmplător, atunci când Brady se mută din vechiul său apartament închiriat, din pricina fostei iubite, Sarah,  în blocul în care stă Heaven. Aşa începe povestea lor şi deşi viaţa acestor 2 tineri pare să fie presărată numai cu ghinion, întâlnirea lor pare să fie semn de noroc pentru amândoi, deznodământul romanului fiind unul foarte frumos şi aproape neaşteptat.

Atât dialogurile cu replici înţepătoare din carte, cât şi relaţia de-a şoarecele şi pisica, vă vor convinge să nu mai daţi drumul din mână cărţii. 🙂

Vă recomand romanul, mai ales vouă, fetelor ( cu siguranţă vă va aduce zâmbetul pe buze ). Este o lectură amuzantă şi potrivită pentru zilele în care nu aveţi altceva de făcut.

Şi, după cum v-am obişnuit, câteva citate:

  • ” M-am tot gândit că-mi trebuie o carieră nouă. Mereu am vrut să fiu inventator, ca unchiul Stu. Îmi vin mereu idei. Întotdeauna a fost aşa. Şi nu ideile date de „iarbă” care sun remarcabil de imbecile când îţi revii. Deşi da, am avut şi eu din plin de-alea. Mă refer la idei care ies din orice tipar, ale dracu de tari. Idei care ar face din mine milionarul care sunt sortit să fiu. Dar, de fiecare dată când îmi vine una, fac unul dintre aceste 3 lucruri: a) nu fac nimic şi până la urmă uit ce era; b) nu fac nimic şi până la urmă o văd deja inventată de vreun bou şi mă enervez; sau c) O pun bine într-un ungher al minţii până în ziua când m-oi hotârî să fac ceva. ” ( Brady )
  •  ” O mică prosteală din când în când e apreciată şi de cei mai înţelepţi oameni. ” ( Willy, Willy Wonka şi fabrica de ciocolată ) – Dacă vă întrebaţi ce legătură are Willy, vă spun…apare acest citat în carte.
  • ” Unii oameni fac ce fac şi spun mereu exact ce nu trebuie. ” ( Heaven )
  • ” Am purtat până şi rochii cu un IQ mai mare, dar tu te crezi un intelectual, nu, maimuţoiule? ” ( Wanda,  Un peştişor pe nume Wanda )
  • ” Cineva a spus cândva că oamenii apar în viaţa ta pentru un motiv, pentru un sezon, pentru totdeauna. A uitat altă variantă: unii apar doar ca să-şi dea datele de contact, să spună că trebuie să ne vedem odată şi să ne îndemne să-i sunăm. ” ( Brady )
  • ” Cred că ceea ce m-a învăţat acest exerciţiu e că oamenii vin şi pleacă. ” ( Brady )
  • ” E ciudat să ai contact fizic cu cineva pentru prima oară. Mai ales la orizontală. Chiar dacă e doar pentru o fracţiune de secundă, ca acum, simţi toate contururile – cele bune şi cele rele. Ai de-a face cu acea persoană în totalitate. ” ( Heaven )
  • ” Iubirea e oricum o decizie. Ca fericirea. Poţi decide să iubeşti pe cineva sau nu, să fii fericit sau nu. Restul e doar „ataşament” faţă de o idee. ”  ( Heaven )

Acum că v-am spus ce am citit, să vă spun şi ce citesc:

Ultimul tango la Buenos Aires

Cam atât pentru azi. Un week-end fructuos vă urez! 🙂

Facebook Comments

2 gânduri despre &8222;" Sunt aiurită şi se ia! "&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *