Workshop de capoeira

Alemar CapoeiraNu ştiu câţi dintre voi ştiţi ce anume înseamnă CAPOEIRA ( spun acest lucru pentru că am cunoscut foarte mulţi oameni care nici măcar nu auziseră vreodată de acest sport ), aşa că vă voi spune eu câteva cuvinte, înainte de a vă dezvălui frumoasa iniţiativă a unui instructor de capoeira.

” Capoeira (precum şi alte arte marţiale) face mai mult decât să întărească muşchii. Te face să te simţi fizic şi psihic mai puternic.

Un lucru care diferenţiază capoeira de celelalte arte marţiale este că aceasta integrează mişcări care se aseamănă mişcărilor de dans pe ritm şi muzică, toate acestea făcându-l pe practicant să se simtă mai liber şi mai sigur pe sine.

Nu există mişcări rigide, ci mai degrabă exhaustive, unele dintre ele fiind jucăuşe, dând posibilitatea oamenilor să rezolve lucruri care îi deranjează în viaţa de zi cu zi, întărind pozitivitatea: realizarea faptului că se pot îmbunătăţi şi că pot evolua în fiecare zi.

Efortul fizic are beneficii atât pentru fizic, cât şi pentru starea emoţională, deoarece relaxează corpul şi stimulează mintea, îmbunătăţeşte starea de spirit şi creşte încrederea de sine, reduce tensiunea şi anxietatea şi scade riscul depresiei şi a stresului.  ”

Extras din Texts from Brazil. No. 14. Capoeira
Din articolul „Physical and Psychological Benefits”, Lilia Benvenuti de Menezes

Acum că aveţi o idee în ce constă acest sport, voi trece la ideea principală.

Pentru că a venit primăvară şi oamenii sunt din nou plini de energie, în cel de-al doilea week-end din aprilie ( 12-14.04 ) va avea loc un eveniment dedicat atât iubitorilor de capoeira, cât şi celor care vor să cunoască această artă. La workshop, se vor alătura, ca invitaţi speciali: capoerişti din grupul Capoeira Brasil România împreună cu instructorul Camarao, Antonio dos Santos ( Dansez pentru tine ), precum şi practicanţi de capoeira din grupul Alemar Capoeira Bucureşti.

Workshop capoeira

În ceea ce mă priveşte, vă pot spune că este un eveniment care nu ar trebui ratat. Este o oportunitate de a ieşi din casă, de a face puţină mişcare în prag de primăvară şi de a cunoaşte oameni pasionaţi. Cu siguranţă va fi o experienţă plăcută pentru toţi participanţii şi probabil, îi va ajuta, mai ales pe cei care spun despre capoeira că este o simplă bătaie să îşi schimbe părerea şi să îi privească cu alţi ochi pe cei care practică acest stil de arte marţiale. 🙂

Workshop capoeira

Oricine doreşte să aibă un sfârşit de săptămână plin de activitate şi energie este aşteptat cu braţele deschise la acest workshop; nu contează vârsta, înălţimea, nu contează dacă eşti novice sau avansat, ceea ce contează este dorinţa de a face mişcare şi de a cunoaşte o altă cultură înzestrată cu lucruri deosebite.

Vă puteţi înscrie dând un click aici sau la numărul de telefon: 0768664025

Cam atât şi pentru astăzi. Sperăm să ne adunăm într-un număr cât mai mare şi să contribuim cu toţii la crearea unei experienţe cât mai frumoase. See you there! 🙂

Să aveţi o săptămână plăcută în continuare! 🙂

Facebook Comments

4 gânduri despre &8222;Workshop de capoeira&8221;

 1. licuricul zice:

  Helooooo! Eu sunt unul dintre aceia care a auzit printre picaturi ( un film la tv, sau asa la modul general). Mult timp am crezut si mai cred uneori, ca nu difera prea mult de un stil de dans. Cam asa gandeam : Arta martiala… unde ? cand ai nevoie tu te duci sa te bati, sau incepi cu : o roata, o saritura, o topaiala cand pe un picior cand pe altul, o jumate de roata, te apleci si te intorci cu fundul la adversar….? Hai serios, cine nu poate face asta? Vrei muschi mergi la sala, vrei sa canti sau sa dansezi i-ati un curs, vrei sa bati sau sa nu fii batut apuca-te de ceva serios. Cat de serios se face Capoeira in salile din romania? In cat timp pot ajunge sa fiu „smartdoi” :), Capoeira inseamna altceva? Acum printro anumita conjunctura mi-am schimbat si-mi schimb parerea pe zi ce trece. Acum e un moment in care pot vedea daca Capoeira e mai mult decat ceea ce cred, dar nu pot veni.Faci si faceti o treaba super tare in Romania.

  • Ruxi zice:

   Hello, hello!
   Vreau sa incep prin a-ti spune ca ai un stil foarte complex de a-mi comenta postarile. ( Ia-o ca pe un compliment. ) 🙂
   Despre capoeira. Iti multumesc ca apreciezi ceea ce facem eu si grupul din care fac parte. 🙂
   Apoi despre arta in sine. Ce ai spus tu mai sus este exact parerea pe care o au majoritatea oamenilor la contactul cu capoeira. Eu sunt de parere ca cel mai bine este sa nu judeci un „om dupa haina”. Cam asa este si capoeira. Oamenii o judeca dupa prima aparenta. Ei, bine, pentru a-ti da seama ce inseamna cu adevarat capoeira trebuie sa incerci sa o intelegi, sa o accepti asa cum este, sa o practici si sa incerci sa ii descoperi magia pe care o ascunde foarte bine. Poate ca unii au nevoie de muschi, pot gasi asta si la sala de capoeira. Poate altii vor sa cante, pot face asta si aici. Poate altii vor sa danseze, pot sa danseze si aici ( samba, bachata etc). Important este sa vrei! Daca iti doresti sa afli cu adevarat ce este capoeira, trebuie sa ii acorzi credit din primul moment si sa ai incredere in tine. Poate capoeira nu este chiar pentru oricine… 😀 Insa sunt sigura ca este modul prin care reusesc sa ma relaxez, sa ma simt mai bine, sa gandesc mai limpede si sa ma mentin sanatoasa. Pentru mine capoeira este un mare atu. 🙂 Cam atat.

 2. klu klux klan zice:

  multi vad putini pricep.Capoeira e o arta.iar arta e inteleasa de cei ce studiaza arta…ceilalti vorbesc fara sa stie ce spun. ” smardoi” :)) intra in cusca cu unul care danseaza topaie( capoerist) si dupa mai vorbim.prima regula incalcata: subestimarea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *