Lectură (III)

Brad origami

Pffiiuuu, în sfârșit a venit vacanța. Adică, pentru mine, că eu de mâine nu mai merg la liceu, gata. 😀 Acum pot să mă bucur și eu de iarnă, de zăpadă ( tot am dat azi toată ziua zăpada… ), de sărbători și de somn liniștit. Fără griji 3 săptămâni, căci pe urmă se întoarce nebunia.

Ok. Azi vă povestesc despre ultima carte citită de mine, și anume: „Rătăciri”, Horațiu Mălăele.

Rataciri, Horatiu Malaele

Hmm…o carte foarte drăguță! Am citit-o dintr-o suflare.

Până să-mi spună tata că trebuie să îl ducă pe Horațiu Mălăele până la Brașov, habar nu aveam cine este. Bine, dacă îi vedeam poza, îl recunoșteam că doar l-am văzut la televizor, însă altfel, nu. În fine, nici acum nu știu, adică știu doar că este actor, unul foarte amuzant. Îmi spunea tata că, deși este un om foarte vorbăreț și relaxat la tv, în realitate este destul de tăcut.

Acum să vă spun despre carte. L-a rugat tata pe domnul Mălăele să o semneze. Ce mi-a plăcut a fost că și-a făcut un autoportret pe ultima pagină. Super haios!

Horatiu Malaele

Despre conținutul cărții acum. Eu zic că i se potrivește foarte bine titlul; chiar te rătăcești prin ea. Se trece foarte repede de la o povestire la alta, de la un cadru la altul, de la un gen literar la altul, ceea ce te dezorientează puțin, dar nu te îndepărtează de carte, chiar te apropie și te face să-ți dorești să citești în continuare, să vezi ce mai poate urma.

Cred că, neștiind cine este Horațiu Mălăele, am citit cartea cu mai multă poftă, chiar dacă nu are o prefață din care să-ți faci o idee despre ce urmează să citești.

Este foarte amuzantă, te prinde foarte repede ( am citit puțin aseară și azi dimineață, în metrou, de la Bazilescu până la Izvor ), are replici foarte tari, metafore foarte interesante și…și mesajele „rătăcirilor” sunt bine conturate.

Câteva citate care mi-au plăcut:

1. ” Nu căuta prietenia oamenilor cinstiți!

Vei suferi de singurătate. ”

2. ” Copilăria…Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. ”

3. ” A te chinui să faci un lucru așa cum vrei numai tu este ca și cum ți-ai dori să ai un copil cu o femeie gonflabilă. ”

4. ” Decalog:

7. Nu-ți explica greșelile. Învăluiește-le în mister și abstracțiune. Nu schimbă mare lucru, dar derutează.

8. Nu te întinde prea tare. Riști să pierzi controlul granițelor. ”

Cam atât pentru azi. Să ne bucurăm de vacanță! 🙂 O săptămână frumoasă să aveți!

Facebook Comments

4 gânduri despre &8222;Lectură (III)&8221;

    • Ruxi zice:

      As putea spune ca si eu am avut acelasi sentiment in momentul in care am citit acel citat, chiar daca mai am inca vreo 2 luni de copilarie si deocamdata nu am avut atat de multe de „indurat:… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *