Gânduri (III)

Azi a fost o zi mai zbuciumată. Nu ştiu de ce. Ceva a fost în aer, ceva s-a schimbat. S-au aliniat planetele fără ca noi să ştim, a căzut o stea, s-a produs un cutremur pe undeva, au crescut preţurile, ceva a fost diferit azi. Voi n-aţi simţit? Bine, poate doar eu am fost mai aeriană astăzi.

Ei bine, nu ştiu care este cauza, dar în mod sigur, cel puţin din ceea ce am văzut eu, oamenii au avut ceva astăzi. Nu au fost la fel ca în fiecare zi de până acum. Sau poate doar eu am avut ceva şi acum încerc să dau vina pe altcineva. Eh, până la urmă, nu contează cine, ce a avut. Contează ce am simţit şi am descoperit eu azi.

A fost o zi de marţi, dar nu una normală. Mi-au alergat prin minte tot felul de întrebări cărora nu le găsesc răspunsul, o mulţime de gânduri dificile, complicate, aiurea. A fost cam dezordine în capul meu, ce-i drept. Sunt multiple motivele, dar nu le voi enumera, ci doar îmi voi aşterne gândurile sperând ca cineva să-mi poată da un răspuns sau să mă poată lumina sau doar pentru a mă descărca. 🙂

Am stat şi m-am gândit:

– Este o întrebare pe care mi-o pun de atât de multă vreme, dar căreia tot nu încerc să-i reţin răspunsul : De ce îţi dai seama cât de mult preţuieşti un lucru sau o persoană, abia după ce nu îl/o mai ai?

– De ce unora nu le sunt iertate greşelile şi nu li se mai acordă o a doua şansă? Poate că într-adevăr nu au făcut intenţionat acel lucru şi poate că îşi doresc să repare greşeala comisă, dar dacă nu li se mai oferă  a doua şansă, un mic răgaz, cum să arate că puteau mai bine sau că puteau schimba situaţia? Toţi spunem şi suntem adepţii proverbului: ” Omul din greşeli învaţă. „, dar dacă nimeni nu ne dă ocazia de a ne corecta, de a încerca încă o dată, cum să putem să  învăţăm ceva, să schimbăm ceva?

– De câte chestii este nevoie pentru a-i demonstra unei persoane că îţi pasă, că într-adevăr ceea ce simţi tu atunci este real?

– Tot timpul lucrurile se întâmplă cu un scop. Nimic nu este întâmplător. Dacă „studiem” mai bine acel lucru, acea întâmplare, vom vedea în adâncul ei, importanţa şi motivul pentru care ni s-a întâmplat tocmai nouă şi tocmai în acel moment.

– De ce ne trezesc la realitate doar faptele/gândurile negative? Tind să cred că pentru mulţi oameni faptele pozitive, momentele de bucurie, fericirea, nu au aceeaşi influenţă sau acelaşi impact ca şi tristeţea, răutatea şi negativismul… Trebuie să învăţăm să luăm partea bună din tot ceea ce ni se întâmplă.

– Viaţa este atât de imprevizibilă. Când nu te aştepţi se produce o schimbare, pe care trebuie să o iei ca atare. Nu te preface că nu o vezi. Nu faci decât să amâni lucrurile şi poate chiar să le înrăutăţeşti. Fii curajos, loveşte în plin schimbarea, obişnuieşte-te cu ea, accept-o şi vei vedea că lucrurile o vor lua pe calea cea bună, cea luminată.

– Am ajuns la concluzia că o mare parte a populaţiei este formată din oameni falşi, prefăcuţi, răutăcioşi şi mincinoşi.

În fine, cam asta este partea puţin mai…”zbuciumată”, mai tristă, dar să nu credeţi că ziua mea nu a fost bună. A fost chiar foarte frumoasă! Am zâmbit, am reuşit să fac aproape tot ce mi-am propus, m-am relaxat, am cunoscut oameni noi şi am primit şi o veste bună, care m-a ajutat să am o seară super-plăcută.

Ziua voastră cum a fost? Aţi simţit ceva diferit azi? Chiar sunt curioasă… 🙂

P.S. : Postarea a fost făcută exact la ora 00:00, deci acesta este motivul pentru care eu vorbesc la prezent despre ziua de marţi, dar de fapt este miercuri. Aiureală. Înţelegeţi voi. :*

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *