Antrenament

Înainte să plec în tabără nu eram sigură dacă să merg şi eu cu fratele meu  la capoeira, însă când am ajuns în Bucureşti am mers direct la antrenament. Oficial pot spune că sunt 2 săptămâni de când merg şi eu la capoeira. Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc. Vreau să vă spun despre antrenorul nostru din această săptămână, pe nume Antonio Minhoca.

Chiar de la primul meu antrenament am cunoscut un profesor de capoeira din Anglia. A fost foarte interesant modul lui de a susţine cele 2 ore de antrenament. Pentru mine a fost super că am reuşit să cunosc chiar din primele minute de capoeira un profesor din străinătate. Doar marţea trecută am făcut cu el ( Îmi pare rău că nu vă pot spune numele lui, dar l-am uitat… Scuzeee! ). Joi şi vineri am făcut cu Alex, profesorul nostru.

Marţea aceasta a fost o zi mai specială, căci la antrenament a venit Antonio Minhoca. El practică capoeira încă de la vârsta de 7 ani, dacă îmi amintesc eu bine. El a venit aici pentru a susţine un workshop care începe mâine şi durează până joia viitoare. El ne va învăţa noi tehnici în capoeira, ne va spune mai multe lucruri despre istoria acestui sport, despre dansul şi muzica din capoeira. Va fi o săptămână interesantă.

Ce m-a făcut pe mine să scriu despre Antonio Minhoca? Păi…este un om super! Este acea persoană care emană energie pozitivă, care te susţine şi care încearcă mereu să te ajute să faci ceea ce trebuie. El este mereu cu zâmbetul pe buze. Este foarte amuzant. Nici nu cred că mai este nevoie să vă spun că este foarte priceput în ceea ce face. Experienţa şi pasiunea îşi spun cuvântul.

El şi Alex fac o echipă foarte bună. Eu rămâneam cu gura căscată de fiecare dacă când făceau câte o săritură mai spectaculoasă. Aveam momente în care mă gândeam dacă o să reuşesc să fac aşa ceva vreodată.

Cert este că, datorită lui şi lui Alex, într-o săptămână am reuşit să fac roata, lucru care era imposibil pentru mine până acum. Poate că vă întrebaţi de ce acum pot. Pentru că ei m-au încurajat, mi-au arătat încet cum se face şi mi-au dat încredere că în timp voi reuşi să fac asta. Nu a fost ceva gen: „Haide, fă asta acum! „. În mai puţin de 2 săptămâni, ei mi-au insuflat pasiunea pentru capoeira. Mamei nu-i venea să creadă când mă auzea cântând prin casă melodia  pe care am învăţat-o marţi de la Minhoca sau când mă vedea că citesc şi caut tot felul de articole despre istoria şi evoluţia acestui sport.

Deşi ştiu că v-am mai spus, vă mai spun încă o dată. Capoeira este super! Este un sport foarte solicitant, dar foarte frumos. Îmbină artele marţiale, dansul şi muzica. O combinaţie foarte interesantă. Pe mine cel puţin, mă ajută să mă menţin în formă, să mă relaxez, să-mi oxigenez creierul, mă ajută să cunosc oameni şi lucruri noi.

Acum haideţi să vă arăt şi câteva poze de la antrenamentul de astăzi. ( M-am gândit să fac câteva poze azi pentru că nu voi participa la workshop şi nu puteam rata ocazia de a-l surprinde în câteva fotografii pe Antonio Minhoca, care m-a poreclit Sobrinha, căci spune că semăn cu nepoţica lui. )

Cam atât pentru azi. Ce ziceţi? Veniţi şi voi la capoeira? 😀

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *