Spectacol

Alaltăieri nici nu m-am trezit bine că pe deasupra casei mele aveau loc zboruri de parcă eram în război. Treceau avioanele turcilor şi ale italienilor. Erau uimitoare acrobaţiile lor. De curiozitate am intrat pe net şi am aflat că weekend-ul acesta are loc BIAS. I-am convins pe ai mei şi am mers cu toţii la un adevărat spectacol aerian.

Credeam că nu vom rezista pentru că era o căldură greu de descris. O secundă dacă stăteai la soare simţeai cum pielea îţi este arsă. Nici măcar locuri de parcare nu mai existau. A fost haos în Băneasa, dar a meritat. Aşa spectacol nu vedem în fiecare zi.

Sunt de părere că piloţii aceia sunt puţin nebuni, ceva le lipseşte. Sau poate pasiunea pentru zbor este atât de mare, încât îi motivează să-şi depăşească limitele. Oricum, sunt nişte oameni geniali şi demni de aprecierea tuturor. Nu oricine poate face ceea ce fac ei. Eu şi în momentul de faţă sunt uimită şi, în acelaşi timp, foarte entuziasmată că am avut ocazia să particip la un asemenea spectacol. Ce dacă am stat în soare 5 ore? Ce dacă nu numai eu, ci şi alte 50.000 de persoane vor avea febră musculară la gât? A meritat! Asta e tot ce contează.

Bine, am şi un mare regret, dar de care sper ca în curând să scap. Să vă povestesc. Fiecare echipă făcea la un moment dat o inimioară. Nu reuşeam deloc să surprind momentul, până când ne-am retras puţin la umbră. A fost un moment uimitor. Două avioane au făcut pe cer o inimioară prin care a mai trecut un avion, făcând o săgeată. Superb! De-aş putea să îmi printez imaginile din minte aş face-o. Faza este că mă bucuram că am făcut poze, că am surprins inimioara, dar am realizat că diafragma era mult prea deschisă şi că pozele au ieşit albe. Îmi venea să mă lăs de fotografie în momentul acela, însă m-am gândit mai bine şi mi-am spus că tocmai asta trebuie să mă ambiţioneze şi să mă ajute să mă perfecţionez. Eh, regret că nu vă pot arăta acele poze, dar promit că la următorul spectacol aerian, inimioara va fi a mea. 😀

( Poza aceasta este făcută de tata cu un Sony DSC-S2100. A ieşit foarte bine! )

Mai e ceva ce nu mi-a plăcut mie prea mult, dar… am reuşit să trec peste. În pozele făcute de mine, avioanele par nişte furnici pentru că nu am avut un obiectiv de zoom, ci am folosit un obiectiv de 35 mm, nu prea potrivit pentru fotografierea unui spectacol aerian ( am citit pe clubulfoto.com cum se fotografiază un asemenea spectacol şi am reţinut câteva reguli de-acolo ). Chiar şi aşa, eu sunt mulţumită de pozele mele şi sper ca şi vouă să vă placă, şi chiar să vă convingă să mergeţi mâine – asta dacă nu aţi fost azi – să îi vedeţi pe acei zburători extraordinari.

Acum zic să vă arăt şi câteva poze că doar asta este partea cea mai interesantă. 🙂

Mai întâi câteva poze cu lumea de pe-acolo:

Şi acum adevăraţii zburători:

Şi acum echipa Turciei:

Acum urmează IACĂRII ACROBAŢI – Formaţie 2 YAK 52 + SUHOI 31 :

Acum echipa Italiei ( eu zic că sunt cei mai tari ):

Jurgis Kairys :

MIG 21 Forţele Aeriene Române :

Cam acestea sunt pozele. Sper că v-au plăcut. Pentru cei care au mers la spectacol: Cum vi s-a părut? Aştept să-mi spuneţi. Sunt curioasă dacă şi azi va fi la fel de multă lume ca şi ieri.  ( Îmi pare rău că nu am ajuns şi la spectaculosul program în amurg. A fost cineva? )

Facebook Comments

2 gânduri despre &8222;Spectacol&8221;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *