D’ale campionatului

Dacă tot mai este puţin până la finala campionatului european şi tot se miră toţi cei din familia mea că sunt mai microbistă decât fratimiu, am zis să fac o postare şi despre campionat, mai ales că de când mă uit la meciuri, mai exact de la campionatul mondial din 2010 încoace, am făcut o pasiune pentru echipa Germaniei şi, în acelaşi timp, pentru unul dintre jucătorii acesteia – Mesut Özil.

Am zis să îi susţin cum pot mai bine pe germani, mai ales că astăzi este şi meciul cu Italia, de care m-am bucurat că a ajuns în semifinale, dar care ştiu că acum nu va merge mai departe pentru că le vor arăta cei din Germania cine sunt câştigătorii acestui campionat european, doar sunt faimoşi pentru cele 8 campionate consecutive la care au ajuns până în finală şi apoi au pierdut-o. Germanii dau dovadă de perseverenţă. De data asta, trebuie să ia ei titlul de campioni. Le ajunge spaniolilor. Şi campioni europeni, şi mondiali. Bine, nu pot să neg că aseară i-am susţinut pe spanioli în meciul cu Portugalia. Şi ei sunt foarte buni. Xavi, Fabregas, Navas, Piqué, Puyol, sunt preferaţii mei. Chiar mi-am dorit să câştige ei pentru că aş vrea să-i văd în finală cu Germania. Ăsta meci adevărat. Cum spune tata, se va da lupta între cei mai buni dintre cei mai buni.

Oricum, cine spune că Germania nu va ajunge în finală se minte singur pentru că, trebuie să recunoaştem că sunt foarte buni. Nu sunt eu o mare cunoscătoare a fotbalului, dar Germania chiar are un joc foarte frumos. Cum îmi place mie să spun, germanii au tehnică. Ştie ce ştie Joachim Low.

Abia aştept meciul din seara asta; să văd cum dă  Özil un gol, că s-a tot chinuit şi nu prea i-a reuşit. Oricum el e baza. Cel mai tare! Dar nu pot să zic că ceilalţi sunt mai prejos. Cel puţin, Schweinsteiger, Mario Gómez, Klose, Lahm şi Muller, joacă şi ei foarte bine.

Până acum, la toate meciurile de la acest campionat, pe care le-am văzut cu tata, au câştigat echipele la care mă gândeam că o să câştige. Aşa că sunt sigură că nici de data asta intuiţia nu mă va dezamăgi. O să le fie uşor germanilor să treacă şi de italieni şi vor ajunge imediat în finală alături de spanioli. De data asta, finala va fi a lor.

Şiii…voi cu cine ţineţi? Cine credeţi că ajunge în finală alături de Spania? Sunteţi de acord cu mine sau aveţi altă variantă? 🙂

Facebook Comments

2 gânduri despre &8222;D’ale campionatului&8221;

  1. Catalin zice:

    Oricare dintre ele poate ajunge in finala…Dupa Spania a doua favorita din punctul meu de vedere e Germania. Ar fi o finala frumoasa intrei cele doua echipe, insa sper sa castige Spania. Apropo foarte frumos blogul imi place:P…tine-o tot asa:):*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *